Mediation


Waar mensen met elkaar te maken hebben zijn er verschillen van belangen, inzichten en standpunten. In elke relatie op het werk, in vereniging of kerk, of binnen families spelen belangen die tegenstrijdig lijken of zijn. Meestal worden dagelijkse verschillen van inzicht of belangenconflicten zo gemakkelijk opgelost, dat je daar nauwelijks van bewust bent. Het rekening houden met elkaar zit ons in het bloed.

Maar soms loopt dat anders. Dan lijken de verschillen alleen maar groter te worden. Het wordt moeilijker om elkaar te begrijpen. De relaties gaan er zelfs onder lijden. Situaties kunnen als er niets gebeurt zo escaleren dat het onderlinge vertrouwen zo sterk wordt aangetast dat 'samen door een deur' onmogelijk is geworden.

Gelukkig zijn er dan oplossingen om te voorkomen dat mensen elkaar gaan mijden of dat de onderlinge tegenstellingen uit gaan lopen in een soort 'gevecht'. Een aantal gesprekken onder leiding van een deskundige mediator kan dan helpen om een oplossing te vinden waarbij de belangen van alle betrokkenen gediend worden.  Mediation verdient vooral de voorkeur boven andere vormen van conflicthantering, als de betrokkenen ook belang hechten aan een zo goed mogelijke relatie.

In Woerden en omgeving zijn er verschillende mediators. Van iedereen die geregistreerd is als MfN-mediator mag u ook verwachten dat ze voldoende zijn opgeleid en de nodige ervaring hebben. Elk van hen heeft eigen specialiteiten.
Meestal kunt u met een van hen een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. U kunt dan kijken of het 'klikt' met deze mediator. Maar als er een bijzondere deskundigheid nodig is die bij een andere mediator meer voor handen is mag u verwachten dat u dat verteld wordt.

Het maken van een afspraak voor een 'wegwijsgesprek' is een eerste belangrijke stap gezet voor het vinden van oplossingen.Via dit contactformulier kunt u meer informatie aanvragen:
drs. Hans Berkheij
MfN-registermediator
KvK: 69365709
BTW: NL111928333B01
IBAN: NL06INGB0002218496
Lid NMV, BNP en CVPPP
Telefoon: 0348-795233
Mail: info@berkheijmediation.nl